Passagierschip La Belle Fleur

La Belle Fleur werd in 1929 gebouwd als vrachtschip van het type ‘luxe motor’, met een lengte van 31,45 meter op de bekende scheepswerf Dageraad te Woubrugge, onder de naam Anjoma. Later is zij verlengd tot de huidige 43,32 meter. In 1993 is het schip omgebouwd tot passagierschip. Op dat moment is zij tevens omgedoopt en kreeg de naam Sylvia. Uiteindelijk kreeg zij in 1999 de naam Eva Josiena van de vorige eigenaar, die het schip vernoemde naar zijn twee dochters.  Maar nadat wij drie winters verbouwden en het schip meer van onszelf maakten, hebben haar in de winter van 2013 het schip omgedoopt tot La Belle Fleur. 

Wij hebben het schip inmiddels intern gerenoveerd en verbouwd, waardoor wij nu kunnen beschikken over negen tweepersoonshutten. Naast de comfortabele hutten beschikken wij over een heerlijk zonnedek en een gezellige salon.  

Bekijk hieronder de plattegrond van La Belle Fleur:

 

Leven aan boord:

De Hutten op La Belle Fleur zijn comfortabel. Inmiddels telt La Belle Fleur negen tweepersoonshutten. Er is voldoende mogelijkheid om de hut dagelijks te ventileren, iedere hut heeft een eigen raam dat geopend kan worden. De hut beschikt over een badkamer met douche, toilet en föhn.
Er is in iedere hut een hang/legkast aanwezig om uw kleding op te bergen. Uw koffer of tas kunt u onder het bed schuiven. In iedere hut wordt u verwelkomd met een bedlinnen en handdoekenpakket. De bedden zijn voorzien van goede matrassen, eenpersoonsdekbedden en hoofdkussens.
Al het water dat op La Belle Fleur gebruikt wordt is drinkwater, enkel de toiletten worden met rivierwater gespoeld om water te besparen.

De Salon van de La Belle Fleur is ruim en licht door de vele ramen. Ze is voorzien van een aantal ronde ‘patrijspoorten’ vlak boven de waterlijn, zodat u tijdens het ontbijt van de langszwemmende eendjes en zwanen kunt genieten.
De salon kenmerkt zich als een karakteristieke scheepssalon. Buiten de maaltijden is de salon een heerlijke plek voor een goed boek, een gesprek of een kaartspel. Ook kunnen hier dranken en spijzen worden genuttigd. La Belle Fleur heeft een kleine kaart, met daarop diverse versnaperingen en dranken, ook uit de streek.

Op het ruime bovendek kunt u na een heerlijk avondmaal genieten van de prachtige uitzichten op de Moezel haar wijnbergen met een lekker glas wijn of bier. Overdag vindt u hier een fijn plekje om te zonnen of om tot rust te komen met een boek.