Veelgestelde vragen

Wat is een fiets-vaarvakantie?
Bij een fiets-vaarvakantie stappen de gasten van La Belle Fleur 's ochtends na het ontbijt op de fiets. Terwijl het schip zich klaarmaakt om naar de volgende haven te varen, begint u samen met de gids aan de fietstocht van die dag.

In de namiddag eindigt uw fietstocht in de volgende haven, waar u ook het hotelschip La Belle Fleur vind. Zo overnacht men elke avond in een andere haven en geniet u toch de ganse week van eenzelfde, vertrouwde hotelkamer.  Het schip fungeert dus als varend hotel en zorgt ervoor dat u tijdens uw fietstochten niet uw bagage mee moet zeulen.

Zijn fiets-vaarvakanties geschikt voor kinderen?
Kinderen zijn altijd welkom bij ons aan boord.  Kinderen onder de 18 jaar dienen begeleid te worden door een volwassene.

Zorg er ook voor dat u kind de fietsafstanden ook aankan, onderweg is het vaak niet mogelijk om aan boord te komen.  Wel kan u rustig een snipperdag nemen van het fietsen, let er wel op dat kinderen niet zonder ouderlijk toezicht aan boord mogen blijven.

Wat voor soort fiets huur ik bij Actieve Vaarvakanties?
De scheepsfietsen zijn Giant hybride fietsen met een lage instap, 8 versnellingen, handremmen en een fietstas. Tevens kan u bij ons gratis een fietshelm en een fietstas voor aan de bagagedrager bekomen.
Het meebrengen van eigen fietsen is helaas niet voor alle reizen mogelijk, wegens praktische problemen.

Wat is een split level bed?
Split level bedden zijn bedden met een verschillende hoogte.  Het ene bed staat dwars op het ander waarbij het voeteneinde van het ene bed over dat van het andere heen steekt.

Is het water aan boord drinkbaar?
Al het water aan boord van ons schip is drinkbaar water, alleen om water te besparen gebruiken we rivierwater om de toiletten te spoelen.

Welke koffer is het makkelijkst om mijn spullen in mee te brengen?
Elke kamer heeft een kast met planken om je spullen op te leggen, ook heeft elke hut opbergruimte voor koffers onder het bed.  M.a.w. een harde koffer of trolly zijn geen probleem.

Is er een gids mee tijdens de fietstochten?
Ja, overdag fietst u in groep onder begeleiding van een ervaren fietsgids.  Deze legt u ook elke avond na het avondmaal uit hoe de fietsroute de volgende dag gaat.  Hierbij worden ook de bezienswaardigheden besproken en kijk je samen op de kaart om een goed beeld te krijgen van de route.

Wat doet een gids aan boord?
Op onze fiets-vaarvakanties bent u in het gezelschap van een gids.  Deze kent de omgeving, spreekt de taal en weet u de mooiste plekjes op de route te tonen.

Na het diner, overloopt de gids ook met u en de andere reizigers de route voor de volgende dag, nadien is de kans groot dat u nog wordt uitgenodigd voor een stads- of avondwandeling.

Ik gebruik een CPAP machine, kan deze ook aan boord gebruikt worden?
Gedurende de nacht heeft het schip 220V stroom, dit kan van een voorziening op de wal komen, of uit de accu’s van het schip.  Een CPAP machine is dus geen probleem, wel dient u ervoor te zorgen dat het apparaat op 220V kan aangesloten worden.

Kan ik ook meevaren?
Wanneer u een dagje geen zin hebt om te fietsen of te wandelen, kan u ook steeds beslissen om aan boord te blijven en het wondere landschap van op het schip te aanschouwen. 

Ben ik verplicht een fietshelm te dragen?
In Nederland en Duitsland is het voor volwassenen niet verplicht een fietshelm te dragen. 

In Frankrijk is het wel verplicht om een fietshelm en een hesje te dragen. Deze zijn aan boord gratis te lenen, maar u kan natuurlijk ook altijd uw eigen fietshelm meebrengen!

Welke verzekering heb ik nodig?
We raden u aan om een reisverzekering te nemen, misschien heeft u deze in een verzekeringspakket reeds zitten…  Kijk het even na, verzekerd op reis, biedt toch steeds het rustigste gevoel.

Kan ik mijn huisdier meenemen op een fiets-vaarvakantie?
Dieren zijn aan boord niet toegelaten.

Mag ik roken aan boord?
Omwille van veiligheidsredenen is roken in de hutten en de salon verboden.  Roken aan boord is enkel toegelaten op dek, hier vind u ook asbakken!

Kan ik mijn eigen fiets meebrengen op een fiets-vaarvakantie?
Op verschillende van onze reizen is het beperkt mogelijk om eigen fietsen mee te brengen.  Actieve Vaarvakanties is niet verantwoordelijk voor schade of diefstal  bij zelf meegebrachte fietsen.

Ik volg een dieet, kan hier rekening mee worden gehouden?
Wanneer u bij het boeken aangeeft dat u om medische redenen een dieet volgt, doen wij ons best om dit voor u te regelen.  U dient er wel rekening mee te houden dat er in veel gevallen een extra kost in rekening wordt gebracht.

Wanneer een dieet pas bij het begin van de reis wordt meegedeeld aan Actieve Vaarvakanties, kunnen wij geen aangepast menu garanderen!

Wat is de gemiddelde leeftijd van de deelnemers?
De leeftijden van onze gasten variëren tussen de 20 en de 80 jaar.  Tijdens schoolvakanties, hebben we soms ook gezinnen met kinderen aan boord.

Wanneer u nog geen antwoord gevonden hebt op uw vraag, stel uw vraag dan hier!